omdat ondernemen natuurlijk anders kan

Over waarden en drijfveren

 

en waarom ze zo belangrijk zijn in je werk en je leven

Waarom doe je wat je doet?

In 2011 nam ik, samen met twee vennoten, deel aan een coachingstraject.

We wilden meer richting geven aan ons bedrijf en de betekenis van ons werk als ontwerpstudio helder krijgen. De eerste sessie begon met het filmpje van Simon Sinek

over the Why. Het was een eyeopener.

 

Het traject dat volgde bleek helaas niet bij ons te passen. De swot-analyse en bijbehorende matrixen dreven ons tot wanhoop en inspireerden ons niet om nieuwe stappen te ondernemen. Het strategieplan belandde in een la en zo ook de met goede bedoelingen opgestelde actielijsten. Het vlammetje laaide even op, maar doofde ook weer snel. Dit werkte niet voor ons, maar wat dan wel?

 

Het was het begin van een zoektocht naar hoe ondernemen ook anders kan.

In 2012 ontdekten we 23plusone

 

De methode 23plusone kwam op ons pad. Een methode die is gebaseerd op menselijke waarden en drijfveren*. 23plusone is ontwikkeld door BR-ND, een brandingbureau dat merken weer menselijk wil maken. De kracht van de methode 23plusone is dat er gebruik wordt gemaakt van drijfveren in combinatie met beeld. Beide raken  aan een diepere laag.

 

En zo ook bij ons. Dit werkte, hier werden we direct enthousiast van. Ook al wisten we nog niet wat het ons ging brengen. Dat jaar werden we als één van de eersten licensed friend, en zijn we er volop mee aan de slag gegaan.

Nu, velen jaar later, kennen we de kracht van de 24 kaarten door en door. We weten hoe je in korte tijd tot een persoonlijk verhaal komt dat mensen inspireert, verbindt en in beweging brengt. Omdat het vanuit het hart komt. Het maakt helder waarom je doet wat je doet. 

 

Ook ons gaf het nieuwe en verhelderende inzichten: we besloten ieder ons eigen pad te volgen. Dit was het moment dat ik met Studio Evergreen ben gestart. Met als doel de methode toe te passen voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Werken vanuit je kernwaarden en drijfveren is het begin van anders ondernemen dan we gewend zijn. Omdat er geen vastomlijnde regels zijn. Geen ondernemers-stappenplan of vaststaand verdienmodel. Je onderneemt van binnenuit, met het oog gericht op wat er om je heen gebeurt. En je speelt in op dat wat jij belangrijk of nodig vindt. Alleen zo kun je waarde creëren die er voor jou en anderen toe doet.

 

Ken je je eigen waarden en kwaliteiten, dan zul je merken dat dit steeds eenvoudiger gaat. En dat je stap voor stap groeit in een richting die past bij jou en het leven dat je voor ogen hebt.

23plusone.png

* Onze drijfveren bepalen zeker 90% van de keuzes die we maken. Ze spelen dus een belangrijke rol in waar we warm voor lopen en 'drijven' ons tot actie.

 

Ik gun iedereen de energie die je krijgt van het werken vanuit je eigen waarden en drijfveren. Ik weet zeker dat je hierna met een heel andere blik naar jezelf en de mensen om je heen zult kijken. En dat het de eerste stap is in een richting die je veel voldoening en plezier geeft in je werk én leven. Omdat het zo voor jou klopt.

Ben je benieuwd of het werken met waarden en drijfveren iets voor jou is? Kijk dan eens naar de online sessie Sparren met Waarden.

Meer over mij lees je op de pagina Over Karen.