Het is tijd om anders

te ondernemen

Karen.png

Tijdens de eerste (semi) lock-down zag ik iedereen enthousiast omschakelen naar online workshops, trainingen en zoom-overleggen. De verleiding is groot om je mee te laten nemen in een stroom die zo vanzelfsprekend lijkt omdat iedereen het doet. Voor mij werd steeds duidelijker dat mijn hart daar niet ligt.

En toen ik een tijdje geleden aan het werk was in De Groentehof - een biologische moestuin bij mij in de buurt - de kippetjes om mij heen scharrelden en de zon in mijn gezicht scheen, wist ik het zeker: ik moet naar buiten, voeten in de klei en handen uit de mouwen. Concreet werken aan duurzame, groene oplossingen, daar word ik blij van. Maar het combineren met de studio vond ik lastig omdat je beide dan niet voor 100% kunt doen. En dan zit er maar één ding op: loslaten.

Zodat er ruimte én rust ontstaat om nieuwe stappen te zetten en invulling te geven aan dat nieuwe pad. Het is voor mij tijd om anders te gaan ondernemen. Daarom sluit Studio Evergreen voorlopig haar deuren.

De afgelopen twee jaar heb ik mooie en inspirerende waardensessies mogen doen met diverse zelfstandig ondernemers en professionals. Jullie hebben mij hele leerzame en waardevolle inzichten gegeven, dank daarvoor!

​En de toekomst?

Een eerste stap is gezet: in de laatste weken van 2020 ben ik gaan meehelpen bij een wijkpunt van Rechtstreex. Een Rotterdams initiatief dat de lokale voedselketen transparanter, eerlijker en toegankelijker maakt. En dat is zo goed bevallen dat ik vanaf in februari zelf een wijkpunt ben gestart in Voorburg.

Daarnaast blijf ik nog de vormgeving doen voor mijn huidige opdrachtgevers en neem ik kleine opdrachten aan. Hier kun je een deel van het ontwerpwerk bekijken dat ik heb gemaakt.

 

Op de pagina Ja, natuurlijk!  en op LinkedIn zal ik regelmatig een bericht plaatsen over de stappen die ik zet en kennis en inspiratie delen over duurzaam en bewust ondernemen. Wil je iets met mij delen of heb je vragen?
Leuk als je mij een bericht stuurt. Wie weet tot snel!

Zonnige groet,