omdat ondernemen natuurlijk anders kan

Over Donders.jpg

Je wilt vaak in iets anders goed zijn, maar daardoor zie je je eigen kracht over het hoofd. Wat ik bijzonder vind, is dat Karen dit ziet.

Hilda Jeninga - Donders communicatie

​Ik wilde keuzes maken: wat ga ik wel en wat ga ik niet meer doen?

Wat past bij mij en wat past minder goed bij mij? Ik zei overal ja op en had het daardoor heel erg druk.


Karen was op dat moment het programma aan het uitproberen en vroeg of ik proefkonijn wilde zijn. Ze kwam als geroepen. Ze vertelde me over het toepassen van drijfveren en waarden, dat vond ik meteen interessant. De methode die Karen gebruikt, spreekt tot de verbeelding vanwege de plaatjes. En het zijn maar 24 kaartjes waar je uit kunt kiezen, het is echt de essentie.

Als ik testjes invul, kom ik vaak ergens in het midden uit. Daar kan ik niks mee, ik ben altijd een beetje van dit en een beetje van dat. Bij het kiezen van waarden en drijfveren ga je echt naar jezelf toe en wordt duidelijk waar je voor staat en waar je voor gaat. Het gaf me bovendien een mooi inzicht: iets wat ik zelf heel normaal vindt, bleek een sterk punt te zijn.


Je wilt vaak in iets anders goed zijn, maar daardoor

zie je je eigen kracht over het hoofd.

Dat is juist waarom mensen met mij willen werken. Wat ik bijzonder vind, is dat Karen dit ziet. Zij kan je kernwaarden benoemen, waardoor je anders naar jezelf gaat kijken. En zij ziet het ook als dingen niet kloppen, dat is een belangrijke slag. Haar intuïtie is niet normaal.

Het maken van de pijlers vind ik een gaaf onderdeel. Al brainstormend creëerden Karen en ik die samen. Het zijn korte zinnen die precies vertellen wat ik graag doe. Ze zorgen ervoor dat ik dicht bij mezelf blijf.


Het is fijn om beter te weten waar ik goed in ben en

wat ik belangrijk vind in mijn werk en mijn leven.

 

Daardoor heb ik al een paar keer een goede keuze kunnen maken en nee kunnen zeggen als een potentiële opdrachtgever me vroeg voor een klus. En het mooie is: door te vertrouwen op mijn eigen waarden en drijfveren, kwamen als vanzelf opdrachten op mijn pad die echt bij mij passen. Dat is toch bizar?

Door de sessies begrijp ik een deel van mijn leven beter, ik snap waarom ik bepaalde dingen doe. Ik ben gewoon van jongs af aan al nieuwsgierig naar het leven van anderen. Dat is een rode draad in mijn leven en ook in mijn werk.

Het is bijzonder dat je met maar 24 kaartjes zulke inzichten krijgt. Nou ja, met de begeleiding van Karen erbij natuurlijk. Het programma heeft mij echt geholpen, ik vind het een aanrader.