omdat ondernemen natuurlijk anders kan

carolina_verbeek.jpg

Het programma is enorm verhelderend.

Ik heb het ervaren als life-changing.

Carolina Verbeek - praktijk Vorm van leven

Hoe kan ik mijn dromen waarmaken en mijn eigen onderneming van de grond krijgen? Welk product past bij mij en wat niet? En hoe kom ik aan cliënten?
Dit waren onder andere de vragen waarvoor ik naar antwoorden zocht.

 


Een goede kennis raadde mij het programma met Karen aan. Al tijdens de eerste sessie dacht ik ‘dit is het’. Ook al was het verwarrend omdat je behoorlijk door elkaar wordt geschud. Maar dat was ook nodig en het liet mij duidelijk zien dat ik al lang op het verkeerde spoor zat. En dat ik veel dingen deed waar ik eigenlijk niets mee wilde of kon doen. Het mooie is dat ik de juiste inzichten én de energie kreeg om het anders te gaan doen.

Het leren kennen van mijn kernwaarden is voor mij de belangrijkste uitkomst. Vanuit die kernwaarden kan ik al mijn beslissingen nemen. Omdat Karen het visueel maakt, blijft het op je netvlies staan. Daardoor kan ik telkens terughalen 'hoe het ook alweer was'. Ik kan nu heel goed benoemen waar ik voor sta en waar ik heen wil. Omdat ik fundering terug vind in mijn kernwaarden.

En als mensen mij beschrijven, zie ik dat het klopt met wat er in mijn kompas in beeld is gebracht.

Het programma is geen quick-fix, je moet er echt voor gaan.
 

Het heeft tijd nodig om de uitkomst van iedere sessie te laten ‘landen’. Het moet internaliseren. Zelf ben ik het gaan visualiseren op een manier die bij mij past, waardoor ik het ging voelen. Dan gaat het leven en zet je vanzelf de stappen om je dromen waar te maken.


Wat mij het meest is bijgebleven is het werken van binnen naar buiten. Je handelt en reageert vanuit je kern op wat er in je omgeving gebeurt. Je gaat ook steeds meer verbanden zien.
Dat vind ik zo mooi.

 

De persoonlijke waarden fungeren als bouwstenen en uiteindelijk vormt er zich, als vanzelf, een plan.Voor beginnende ondernemers is het koerskompas een fundament om een goede start te maken. Voor mensen die al wat langer ondernemen geeft het programma inzicht waarom er bijvoorbeeld stagnatie is. Het is voor beiden zeker een aanrader om te werken aan gezonde groei in de toekomst.

Het programma is enorm verhelderend, ik heb het ervaren als life-changing. Het leert mij trouw te zijn aan mijzelf en van daaruit stappen te nemen. Op persoonlijk vlak én in mijn ondernemerschap.

​​

​​