omdat ondernemen natuurlijk anders kan

DSC_5496x_kl.jpg

Wat mij vooral is bijgebleven, is dat sommige dingen voor mij zo gewoon zijn, dat niet iedereen dat kan of heeft.

Carien Mulder

CMCM Communicatie & management

Ik wilde meer richting geven aan mijn eigen bedrijf en aan mijn werkzaamheden.
Er komt veel op mij af en ik vind zoveel leuk, maar waar krijg ik nou echt energie van?
En als ik zelf proactief op zoek ga naar opdrachten, wat moet het dan zijn?
Ik kwam daar zelf niet goed uit.

 

Het idee dat je eindigt met een persoonlijk kompas, dat sprak mij erg aan. Ik wilde er niet alleen over praten en nadenken, maar echt iets concreets in handen hebben. Iets waar je je keuzes tegenaan kan leggen. Wat je, als het nodig is, op de rit houdt. Als je zoals ik van alles en nog wat doet en leuk vindt, is het fijn als je houvast hebt en even kan kijken of het wel echt bij je past. En of het je ergens brengt.

De eerste twee sessies waren echt eyeopeners, daar heb ik het meeste uitgehaald. Die maken je al direct veel bewuster van de keuzes die je maakt. In de derde en vierde sessie ga je meer uitdiepen en dat heb je wel nodig om er op de lange termijn mee te kunnen werken.

Ik heb geen moment getwijfeld of ik het programma moest gaan doen. Na de enthousiaste verhalen van een goede kennis was ik overtuigd.

 

Het heeft een impuls gegeven aan een plan dat ik al had,
maar wat toch elke keer naar de achtergrond verdween.

 

 

De uitkomst van de sessies is dat ik het plan nu wel oppak en stappen neem om het uit te werken. Ik denk ook veel meer na over opdrachten, er is meer bewustzijn. Je weet nu of je er wel of niet mee verder moet gaan.

Het programma heb ik als heel prettig ervaren. Karen begeleidt het proces goed.
Ze is alert, vraagt door en kijkt meer naar wat erachter zit. Hierdoor gaf ze goede suggesties die mij hielpen in het gedachteproces.

 


Sommige dingen zijn voor mij zo gewoon, dat ik niet doorheb

dat het een kwaliteit is.

 


Wat mij vooral is bijgebleven is dat sommige dingen voor mij zo gewoon zijn, dat ik niet doorheb dat niet iedereen dat kan of heeft. Dat het een kwaliteit van mij is die voor anderen bijzonder is. Je vindt het zo vanzelfsprekend, dat je het niet meer ziet.

Ik denk dat het heel goed is om, als je een bedrijf hebt, af en toe stil te staan bij de richting die je wilt inslaan. En te kijken of je op de goede weg zit. Je hebt de neiging om alsmaar door te razen. Door dit programma te doen weet je ‘waarom’ je dit ook alweer doet.