omdat ondernemen natuurlijk anders kan

pauline le rûtte

Achteraf lijkt de uitkomst heel vanzelfsprekend en logisch, maar het is totaal niet wat je van tevoren had kunnen bedenken.

Het begon een paar jaar geleden met mijn website, waar ik meer klanten mee wilde aantrekken. In eerste instantie ben ik terecht gekomen bij mensen die beloven dat je €100.000 per jaar gaat verdienen. Zij hebben manieren om leads naar je website te genereren. Dat ben ik gaan doen, maar dat voelde voor mij niet goed. En toen stond ik voor de vraag 'Wat nu?’

Een van de manieren om zichtbaar te worden, was een email lijst aanleggen. En gaan bloggen. Dat deed ik met plezier. Maar ik wist niet wat de volgende stap moest zijn. Er was geen focus. Dan ga je zoeken. Toen kwam Karen op mijn pad. Zij bevestigde mijn gevoel dat je niet van buiten naar binnen moet werken, volgens een bedacht verkoopsysteem, maar van binnen naar buiten. Doen wat bij je past en van daaruit ontwikkelen en groeien.

 


Ik heb voor het programma gekozen omdat ik op zoek was naar iets anders, een nieuw perspectief.

 

Niet een programma dat werkt met tools of templates, maar een programma dat richting en houvast geeft waarmee ik zelf aan de slag kan. Het woord design sprak mij aan. Ontwerpen doe je zelf, het is niet één of ander format dat je krijgt en klakkeloos volgt. Dit creëer je zelf, iets dat bij je past. En je creëert ook iets unieks, omdat het over jezelf gaat.
 

Omdat we zo gewend zijn aan programma’s met tools

en templates, twijfelde ik wel even. Gaat dit werken?

 

Dat was de grote vraag. Omdat het programma nieuw was, kende ik niemand die het al eerder had gedaan. Ik was de ‘early bird’. Maar ik ben er gewoon ingestapt, met het volle vertrouwen in Karen.

Wat ik fijn vind is dat je start met de 23plusone kaarten. Dat is heel concreet en daarmee heb je al snel het gevoel ‘dit is gaaf en dit past bij mij’. Die eerste stap geeft veel energie om door te zetten. Want daarna komt de volgende fase, een zoektocht naar wat dit voor jou betekent.

Het is niet meteen klaar maar een kwestie van geduld hebben. Je bent een ‘maatpak’ aan het creëren. Het kan zomaar een half jaar duren voordat het ‘als gegoten’ zit. Maar dan ben je wel al een heel eind op weg. Je kan bij wijze van spreken de broek al dragen als het jasje nog niet klaar is.

 

Voor mij is het belangrijkste resultaat dat ik nu weet

welke kant ik op wil.

Ik ben een richting ingeslagen en als ik keuzes te maken heb, gebruik ik de uitkomst - het koerskompas - om te kijken of het past bij waar ik heen wil. Het zingt constant rond in je hoofd, waardoor je ook bijna geen momenten meer tegenkomt waarin je keuzes moet maken, omdat je het steeds allemaal al doet. Het gaat na verloop van tijd vanzelf. De keuze voor een cartooningcursus bijvoorbeeld. Dat was voor mij een stap waar ik vroeger over getwijfeld zou hebben. Nu wist ik zeker dat ik het moest gaan doen. En zo heb ik meerdere stappen gezet die mij laten groeien in een richting die bij mij past.

Ik heb volledig vertrouwd op de kunde van Karen en dat heeft mij heel veel opgeleverd. Achteraf lijkt de uitkomst heel vanzelfsprekend en logisch, maar het is totaal niet wat je van tevoren had kunnen bedenken. Het geeft echt nieuwe inzichten. Voor mij klopt het en daar was ik nou juist naar op zoek.
 

De pijlers die we hebben gemaakt kan ik inmiddels

dromen. Dat is voor mij het teken dat ik op de juiste weg ben.

 


Ik raad iedereen die op zoek is naar een ander perspectief het programma aan. Het helpt je een cirkel te doorbreken en bewust keuzes te maken. Het vraagt om doorzettingsvermogen, maar dan geeft het wel een uitkomst die 100% bij je past.

​​