• linkedin_karendemos

Studio Evergreen  |  Karen de Mos

06 248 58 949   mail@studio-evergreen.nl

 

​​​​Sector V - Vlietweg 15 - 2266 KA Leidschendam-Voorburg

kvk 72827432   btw NL002034450834  Over privacy en cookies

© 2018  Studio Evergreen

Voor deze website maak ik gebruik van eigen fotografie en foto's van Pixabay. Mijn profielfotos zijn gemaakt door Winand Stut.

1-op-1 sessie van 1,5 uur

Sparren met waarde(n)

Hoe je (weer) energie krijgt van ondernemen

Je bent toe aan een nieuwe stap. Je wil iets veranderen, doen wat energie en voldoening geeft. En waar je achter staat. Ideeën heb je genoeg, maar je vraagt je af waar je goed aan doet. 

Je wil het wel anders doen,

maar hoe maak je een goede keuze?

​Als zelfstandig professional sta je vaak alleen voor het maken van keuzes.

Zoals bijvoorbeeld de opdrachten die je aanneemt, welke producten en diensten je aanbiedt en hoe je verder gaat ontwikkelen. Waar doe je goed aan?

Het lijkt soms of anderen precies weten wat ze doen.

En daar vertellen ze dan ook uitgebreid over. Maar toch zie jij het anders. Hoe weet je of je in de juiste richting denkt?

Inzicht in je kernwaarden helpt je bij het maken van keuzes. Als je weet waar jij waarde aan hecht, kun je kiezen wat het beste voor jou werkt. Je begrijpt ook gelijk waarom je het anders ziet dan 'anderen'.

 

Je maakt keuzes die passen bij jou en het leven dat je voor ogen hebt.

Dat geeft energie én voldoening. En daardoor zet je vanzelf de stappen in een richting die voor jou klopt. 

carien_mulder, design your worklife

De uitkomst van de sessie is dat ik het plan nu wel oppak en stappen neem om het uit te werken. Ik denk ook veel meer na over opdrachten, er is meer bewustzijn. Je weet nu of je er wel of niet mee verder moet gaan.

​Carien Mulder - CMCM Communicatie & management

Je bent zeker niet de enige...

Dit zijn vragen van andere zelfstandig professionals met wie ik werk:

Ik wil het wel anders doen, maar hoe dan?

Ik heb veel ideeën, moet ik er wel voor maar één kiezen?

Waarom lukt het me niet om een andere weg in te slaan, ook al weet ik best wat ik wil?

Ik ben goed in mijn vak, waarom krijg ik er dan toch geen energie (meer) van?

Hoe maak ik duidelijk waar ik voor sta?

Hoe weet ik

Waarom blijf ik maar in een cirkel draaien, ondanks de stappen die ik heb gezet?

Inzicht in je kernwaarden geeft hier antwoord op. Het is je fundament om keuzes te maken en te doen wat energie en voldoening geeft.

Het biedt je concrete handvatten om de stappen in de juiste richting

te zetten.

Ik kan nu heel goed benoemen waar ik voor sta en waar ik heen wil. Omdat ik fundering terug vind in mijn kernwaarden.

Carina Verbeek - De Vorm, praktijk voor persoonlijke ontwikkeling en verdieping

Waarom doen we eigenlijk

wat we doen?

Hiermee begon in 2011 onze zoektocht naar hoe ondernemen

ook anders kan.

 

Ook voor onszelf bleek het niet eenvoudig. We wilden meer richting geven aan ons bedrijf, van betekenis zijn met ons werk en meerwaarde creëren. Maar de gangbare methodes spraken ons niet aan. Het ondernemersplan belandde in een la en zo ook de met goede bedoelingen opgestelde actielijsten. Het vlammetje laaide even op, maar doofde ook weer snel.

Dus besloten we met een coach aan de slag te gaan om inzicht te krijgen en een strategie te ontwikkelen. Al snel bleek dat ook de 'old school' SWOT methode voor ons totaal niet werkte. De matrixen maakten ons wanhopig en de creativiteit daalde ver onder nul. Niet echt handig voor een ontwerpstudio :-/

 

Maar hoe dan wel? Het was het begin van een zoektocht hoe ondernemen ook anders kan. Op een manier die past bij wie je bent.

In dat zelfde jaar ontdekten we de methode 23plusone.

 

Een methode die ontwikkeld is door een BR_ND, met als doel aantrekkelijke merken te bouwen die positief bijdragen. Het letterlijk in beeld brengen van waarden en drijfveren raakt aan een diepere laag. En zo ook bij ons. Dit werkte, hier werden we direct enthousiast van. Ook al wisten we nog niet wat het ons ging brengen. Dat jaar werden we als één van de eersten licensed friend, en zijn we er volop mee aan de slag gegaan.

23plusone.png

Nu, acht jaar later, kennen we de kracht van de 24 kaarten door en door en weten we hoe je in korte tijd tot een persoonlijk verhaal komt dat mensen inspireert en in beweging brengt. Omdat het van binnen naar buiten werkt. Ook ons gaf het nieuwe en verhelderende inzichten en we besloten ieder ons eigen pad te volgen ;-)

Ik gun iedereen de energie die je krijgt van het werken vanuit je eigen waarden en drijfveren en nodig je dan ook graag uit voor Sparren met waarde(n).

Ik weet zeker dat je hierna vanuit een heel ander perspectief naar jezelf en de mensen om je heen zult kijken. En dat het de eerste stap is in een richting die je veel voldoening en plezier in je werk en leven gaat geven.