Studio Evergreen  |  Karen de Mos

06 248 58 949   mail@studio-evergreen.nl

 

​​​​Sector V - Vlietweg 15 - 2266 KA Leidschendam-Voorburg

  • linkedin_karendemos
  • pinterest_karendemos

© 2018  Studio Evergreen

Voor deze website maak ik gebruik van eigen fotografie en foto's van Pixabay. Mijn profielfotos zijn gemaakt door Winand Stut.

KvK 72827432 btw NL002034450834  Over privacy en cookies

Hoe je met keuzes in je werk

richting geeft aan je leven

 

Al lange tijd denk je na over het schrijven van een boek. Of het oprichten van een opvanghuis voor bejaarde koeien. Het geven van workshops en trainingen, een andere baan, je eigen bedrijf of gewoon relaxter leven. Hoe goed het ook voelt en het je leven zal verrijken, je gaat alle kanten op, behalve de juiste. Heel frustrerend.

Waarom is het zo moeilijk om vast te houden aan een idee,

ook al voel je dat het goed is?

Vooral mensen met een creatief denkvermogen zien veel mogelijkheden en kansen. Maar veel goede ideeën hebben maakt het kiezen ook moeilijk. En zo gebeurt het dat je van alles wat probeert of dat de ideeën juist op de plank blijven liggen. En alles blijft bij het oude.

Kiezen begint met loslaten

 

Het oude vertrouwde blijven doen is veilig. En zolang je niet weet wat het idee of de keuze je gaat brengen, laat je die veiligheid niet los. Pas als duidelijk is of jouw leven (en dat van anderen) er beter van wordt, is je brein bereid risico te nemen en nieuwe stappen te zetten. En dat wat je in de weg staat los te laten. Een mooie wisselwerking, want zo ontstaat er steeds meer ruimte om je pad te vervolgen en nieuwe ervaringen op te doen die daar aan bijdragen.

Het resultaat is een helder perspectief én focus

 

Zonder dat wat om je heen gebeurt uit het oog te verliezen. Door de eerste stappen te zetten, groeit het (zelf)vertrouwen en neem je steeds vanzelfsprekender stappen. Zo ontwikkel je een eigen koers en werk je aan kwaliteit, voor jezelf en je leefomgeving.

Breng jouw essentie in beeld en ontwikkel een natuurlijke manier van werken

In vier werksessies breng je de essentie van je leven en werk in beeld en ontwikkel je pijlers die richting geven aan jouw eigen verhaal.

Voordat je bedenkt hoe je werk en leven eruit moeten gaan zien, ga je de diepte in. Wat zijn jouw intrinsieke waarden en drijfveren en wat zijn jouw kwaliteiten? Zo ontwerp je een kompas van binnen naar buiten, waarmee je een eigen koers kan varen.

Wat kun je verwachten van het programma?

Verrassend (zelf)inzicht

Denk je aan een een nieuwe stap, dan denk je al gauw aan iets anders doen of leren. Maar wat je vaak niet meer ziet, zijn de kwaliteiten die je in huis hebt. Voor jou heel vanzelfsprekend, voor een ander bijzonder. Voor deze inzichten gebruiken we de methode 23plusone. Een methode die is gebaseerd op de menselijke drijfveren en die gebruik maakt van ons beeldend vermogen.

 

Direct toe te passen

 

Al na de eerste sessie heb je inzichten die je helpen om keuzes te maken. De uitkomst daarvan bespreken we in de daarop volgende sessies. 

Het draait om jou

Dat klinkt misschien heel logisch, maar hoe vaak ben je niet bezig met wat je kan doen voor een ander? Of met de resultaten die je wil bereiken? Dat is zeker belangrijk, maar tijdens dit programma gaat het even helemaal alleen om jou. Om een 'zuiver' kompas te ontwikkelen is het nodig om los te komen van alles wat er om je heen gebeurt.

Een natuurlijk proces

De richting van je werk en je leven bepalen is anders dan het onder de knie krijgen van een vaardigheid of techniek. Je doorloopt wel een programma, maar de uitkomsten van de sessies bepalen de stappen die je zet. En die stappen bepalen weer het vervolg. Het is een natuurlijk proces dat best wennen is. We zijn gewend zijn geraakt aan het halen van doelen en willen graag weten waar we aan toe zijn. Maar uiteindelijk biedt deze werkwijze meer ruimte voor creativiteit en het zien van nieuwe mogelijkheden.

 

Een verhaal om te delen

Na vier sessies is het tijd om met anderen te delen wat je aan het doen bent.

De pijlers en de essentie in het koerskompas zijn de ankers waar je op bouwt en tegelijkertijd helpen ze je om te vertellen waar je voor staat. Zo groeit er een verhaal dat jezelf en anderen inspireert om nieuwe stappen te zetten.  

Het programma is opgebouwd uit vier individuele werksessies, waarin stap voor stap de essentie in beeld wordt gebracht. Iedere deelnemer volgt hierin zijn eigen pad. Gaandeweg wordt duidelijk waar jij als professional behoefte aan hebt en waar de focus ligt om de juiste stappen te zetten.

 

De uitkomst is een persoonlijk koerskompas, met als doel op een eigen en natuurlijke manier richting te geven aan je werk en je leven.

Opbouw en inhoud

De werksessies duren 2,5 uur. Na vier sessies heb je een persoonlijk koerskompas dat bestaat uit:

  • jouw intrinsieke waarden

  • de essentie van je werk of bedrijf

  • 3 pijlers die zorgen voor balans en richting

In de eerste twee sessies werken we met de methode 23plusone en brengen aan de hand van drijfveren jouw essentie in beeld. In de laatste twee sessies vertalen we de uitkomst naar pijlers, jouw levensmissie en bespreken we de ideeën die je verder uit wil werken.

Aan het einde van iedere sessie maken we een beknopt stappenplan waar je al direct mee kan beginnen.

 

Materiaal

Twee werkposters

Een set 23plusone

Een schetsboekje

Extra optie: uitwerken van een idee of je persoonlijke verhaal

Je wil een idee of je persoonlijke verhaal verder uitwerken aan de hand van het koerskompas. Na de laatste sessie geef ik je een (schrijf)opdracht gericht op het doel dat je voor ogen hebt. Na twee weken mail je mij de uitkomst, bespreken we het telefonisch en geef ik advies om het verder uit te werken.

pauline_le_rûtte.jpg

Pauline le Rûtte - Conduite presentatietraining

Voor mij is het belangrijkste resultaat dat ik nu weet welke kant ik op moet. Ik was op zoek naar een nieuw perspectief en dat heb ik gevonden.

Eerst proeven?

Het programma spreekt je aan, maar je wil zeker weten of de methode en mijn werkwijze bij je past, voordat je er aan begint?

 

Kies dan voor een proefsessie. Deze is bijna gelijk aan de eerste sessie van het programma, maar iets bondiger en je krijgt geen 23plusone set en poster. Je ervaart de werking van drijfveren en waarden en gaat naar huis met nieuwe inzichten. Hierna kan je bepalen of je ook de volgende stap wilt zetten. De kosten van de proefsessie worden dan in mindering gebracht op de kosten van het programma.

Kosten proefsessie

Individuele sessie van 2 uur: €175,- (excl. btw)

 

De sessie vindt plaats bij Sector V in Leidschendam-Voorburg.